Ördögi kör – küzdelem a kilókkal

Egész életemben küzdöttem a kilókkal. Na nem látványosan, hiszen kívülről csak azt lehetett látni, hogy egy formás nő vagyok, akinek helyes a pofija. De belülről örökös harc és alkudozás volt magammal, marcangoló bűntudattal keverve. Megvan az amikor egész héten odafigyelsz, nem vacsizol, sportolsz, még a szombat napközben is szépen sikerül, hiszen megvolt a szigetkör is, meg a sali is. Szóval büszkén, szinte már érzed a vékonyság szelét szombaton, büszkén mész a barátnőddel beülni egy pohár borra. Csak egy pohárka, mi baj lehet? Mondja ezt a jobb válladon ülő kis gonosz ördög…az első pohár bor után viszont jelez, hogy még, még, még, és Te már nem vagy a helyzet magaslatán, a kontrollt átadtad neki és elindultál a lejtőn. Ekkor rendelsz még egy pohár bort, és már csak azon veszed magad észre, hogy hajnali 3 kor tolod a gyros-t a Serájban. Vasárnap nehéz hassal, másnaposan, farkas éhesen, mély bűntudattal kelsz. Mit teszel ekkor? Na mit? Rendelsz egy pizzát, mert már úgyis mindegy… A gyomrod rossz, a másnapos depi a csúcson pörög és Te zabálsz. Sósra édeset, édesre sósat és így tovább. Vasárnap estére már annyira sajnálod magad, hogy alig várod a hétfőt, hogy újra Te légy a főnök. Hétfőn gatyába rázod magad és újra felveszed a kesztyűt, edzel, odafigyelsz, szigorú vagy magadhoz és újra elhiszed, hogy sikerülhet, hiszen most annyira elszánt vagy. Hát így…de újra eljő a szombat és Te újra elbuksz. Én csak reménykedni tudok, hogy nem csak én voltam ebben az állandó harcban a húszas éveimben…..Átlagosan 63-64 kiló voltam, de én azt tragikusan éltem meg anno. Szóval nem volt soha óriási súlyfeleslegem, de azért volt mit rajtam fogni. : )

A terhességem és a pánikom, hogy elhízok, na az is megér egy misét…el se hittem, hogy életemben először úgy fogyok, hogy nem én iránytok, ez a szoptatás időszaka volt, imádtam!

Azóta már eltelt 4 év és átlagban tartottam is ezt a 63-64 kilót, elvoltam.

Na de karantén időszak alatt engem is megtalát magának a kovász őrület és ez hozta is magával a kilókat. Május közepén cammogva a nyár felé 67-68 kiló voltam a 165 centimhez. Tudtam ezt úgy elérni, hogy mellette heti többször tornáztam, de semmit nem értem el vele csak azt, hogy szép feszes galamb voltam. Ha már töltött, akkor legalább legyen feszes, nem igaz? Májusban kezdte Szafi a tavaszi diétáját megosztani az Instagram oldalán és én irigykedve követtem, hogy a lányok pár nap, pár hét alatt milyen hihetetlen eredményeket értek el. Kezdte befészkelni magát a gondolat a fejembe és hamarosan meg is jött az elhatározás, hogy ezt nekem is meg kell csinálnom. Sajnos egyik barátnőm sem tartott velem, mert senki nem akart pénzt, energiát áldozni erre. Én viszont elhatároztam, hogy engem semmi nem tart vissza, mert most már elég volt ebből a testből. Június közepén álltam neki végül, nagyon nagy motivációval. Hihetetlen volt, ahogy peregtek le a kilók. Rosszul esett ugyan, hogy a környezetem egyáltalán nem támogatott benne, sőt inkább ellendrukkerek voltak. Valahogy azt hitték, hogy majd egy hét után ezt is feladom és két pofára tolom a gyros-t ugyanúgy mint eddig. De valami megváltozott, 4. napon azt tapasztaltam, hogy az elmém elcsendesedik. A hús elhagyása eddig soha nem szerepelt a céljaim közt, hiszen minden ma divatos diéta nyomatja a fehérje fontosságát, és hogy a hús meg a saláta, rizs kombó a tuti. Én sem a hús elhagyás miatt kezdtem el a Szafi diétát, hanem pusztán a fogyás volt a cél. Ez egy járulékos plusz volt, hogy ezt az érzést is megtapasztaltam és imádtam. Olyannyira imádtam, hogy azóta sem nagyon eszem húst. Átlag havonta 1 szer eszem húst, mondjuk ha étteremben vagyok. Két hét alatt 3,5 kg- t fogytam és ez borzasztó motiváló volt! Ekkor már a barátnőim, és a férjem is látta, hogy ez nem csak egy hóbortom, hanem valóban nagyon rákattantam a Szafi életmódra.

Egy szó mint száz, a diéta segítségével 9 kg-t sikerült lefogynom, melyet azóta is tartok. 59 kg-an szuperül érzem magam a bőrömben, könnyebb a sport és úgy egyáltalán nagyon tetszik, amit látok a tükörben.

Gondolhatod, hogy ez mekkora flash nekem, hogy tartani tudom a súlyom és 60 alatt vagyok. Na de most csinálom a Szafi őszi diétáját és meg sem állok 55 ig! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.